Blogi

Kesäleiri Yhteinen Maapallomme!

Keskiviikko 1.7.2015 klo 0:30 - Suvi Kulmala, Sanni Karlström


Maanantaina m/s Ainan keula suuntasi kohti Karhuluotoa, kyydissä iloisia leiriläisiä matkalla viettämään Yhteinen Maapallomme- kesäleiriä. Kun Karhuluodon saareen saavuttiin, oli teltat jo pystyssä josta pääsimme suoraan majoittumaan. Pienet omaan kyläänsä, niin kuin keski- ja isojenkyläkin. Tutkimusmatkamme maapallon ympäri alkoi luonnollisesti Euroopasta, jokainen kylä valmisti omalle kylälleen nimillä varustetut  kyläliput. Kylälippujen nimet ja teemat ammentuivat Euroopasta. Ensimmäiseen päivään kuului tutustumusta leirialueeseen, uintia, melontaa, kalastusta ja iltanuotio tutustumisleikkien siivittämänä. 
Tiistaina herättyämme matkamme suuntasi kohti Afrikkaa, ryhmätoiminnan merkeissä. Ryhminä oli afrikkalaisen korun teko, musapaja sekä ympäristöryhmä, jossa pohdittiin puhtaan veden käyttöä toiminnallisin tehtävin. Ryhmätoiminnan jälkeen syötiin Afrikkalaista kanakeittoa, uitiin, melottiin ja kalastettiin. Pian jo tytöt suuntasivatkin saunomaan ja uimaan, ja kun poikien vuoro tuli, lähtivät tytöt veistelemään tikkupullatikkuja.
Iltaleikien sekä herkulliset tikkupullat syötyämme pienet suuntasivat Ainaan yökyläretkelle ja keski- ja isokyläläiset lähtivät retkelle Kielletyille kallioille, ihastelemaan saaren korkeimman paikan näköalaa.  
Huomenna leiriä kutsuu Aasia! Keskiviikon päivän ohjelmassa myös pienten meriretki Ainalla, pellehyppykisa ja hyytävän jännittävä keski- ja isojen kylän "yöretki" Saaristomeren kuuluisaan kummitus-saareen Ominaisiin.