Blogi

TALVIOLYMPIALAISET 2017

Perjantai 24.2.2017 klo 0.41 - Joanna Laine, Suvi Kulmala


Tänään kaikki Sammalniemen leirikeskuksen lapset kokoontuivat iltapäivällä lippuaukealle. Jo perinteeksi muodostuneet Talviolympialaiset alkoivat lumipyryssä!
DSC_0211.jpg
Leiriläiset jaettiin ryhmiin ja he lähtivät kiertämään apuohjaaja- ja ohjaajakoulutettavien suunnittelemaa ja ohjaamaa rastirataa. Radalla oli monenmoista tekemistä; tarkkuusheittoa, lumikenkäviestiä, sokkoviestiä, tarinoiden kerrontaa luonnosta, pulkkaviestiä, nopeuden arviointia sekä pulkkacurlingia!
DSC_0240.jpg
Raisiolaiset ohjaajat ja apuohjaajat ottivat ryhmät haltuun ja alkoivat kierrättää heitä pisteiltä toisille. Lapset olivat innoissaan uusille rasteille mennessään sekä hymyillen poistuivat ryhmätehtävistään. Ohjaajat saivat seurata miten vuosia leiriläisinä olleet, nyt vanhemmiksi ja vahvemmiksi kasvaneet tulevat apuohjaajat ja ohjaajat työskentelivät.
_DSC0640.jpg
Talviolympialaiset sujuivat kaikkien osalta odotettuakin paremmin, eikä kenelläkään jäänyt mitään lajia kokematta. Tarkkuusheitossa heitettiin tennispalloja niinsanottuun häränsilmään, joista eri vyöhykkeistä sai pisteitä punaisesta, vihreästä ja keskiöstä sai kaikista kukin omat pisteensä. Lumikenkäviesti oli kuin normaalikin kapulaviesti, mutta tätä hankaloitti että kapulan tilalla oli vaihdettavat lumikengät ja korkea lumi, nopein ryhmä voitti. Sokkoviestissä silmät peitettiin ja suullisilla ohjeilla ohjastettiin kiertämään tietyt kartiot, käsillä ei saanut ohjata. Tarinoiden kerrontaa luonnosta onnistui kun leiriläiset viettivät 3 minuuttia metsässä keräten erinlaisia luonnonmateriaaleja, näistä muodostaen tarinan. Tässä tehtävässä taidettiin mitata mielikuvitusta ja luovuutta! Pulkkaviestissä annettiin kaverin istua pulkassa ja vedettiin, radan puolessa välissä vaihdettiin vetäjää ja kyydissä olijaa. Nopeuden arviointia testattiin pisteellä, jossa keittiörakennus kierrettiin ryhmän haluamalla tyylillä, jonka jälkeen rakennus kierrettiin uudelleen ja pyrittiin samaan aikaan kuin ekalla kerralla. 
_DSC0250.jpg
Kisapäivä päättyi hankipallo-otteluun Helsinki vs. Raisio, Raisio pärjäsi kilpalussa hyvänä kakkosena! Talviolympialaiset onnistuivat erinomaisesti ja lapset nauttivat ulkonaolosta!
 

Avainsanat: talvileiri, pinskut, lasten leirit