Blogi

Harjoittelussa Raision Pinskuilla

Keskiviikko 12.2.2020 - Emilia Yliniitty


Heinäkuussa Raision Pinskuilla aloitti harjoittelija, joka toimii apuna toimistolla ja toiminnassa järjestökoordinaattorin tehtävissä. 

Nimeni on Emilia Yliniitty. Olen 22 vuotias ja aloitin harjoittelun Raision Pioneereilla heinäkuussa. Aloitin toiminnassa mukana vapaaehtoisena vuonna 2017. Kouluttauduin ensin ohjaajaksi ja myöhemmin vielä vanhemmaksi ohjaajaksi toiminnan kautta järjestettävissä koulutuksissa.

Kun jäin työttömäksi 2019 alkuvuodesta minulle tarjoitui paikka Raision Pioneereilta harjoittelijana. Minulla ei ollut juurikaan tietoa siitä mitä harjoittelu käytännössä merkitsee mutta se sai kuitenkin mielenkiintoni heräämään. 

1.7.2019 alkoi ensimmäinen päiväni Raision Pioneereilla. Lasten ja nuorten järjestön toiminta ei ehkä ollut avautunut minulle vapaaehtoisen näkökulmasta niin selkeäksi mitä se minulle on avautunut nyt harjoittelijan silmin. Tähän työhön liittyy paljon organisointia, paperityötä, suunnittelua, edustamista, rahanhallintaa ja melkeinpä kaikkea mahdollista mitä kuvitella saattaa. Välillä joudut jopa käsin pumppaamaan kesähelteellä satoja litroja polttoainetta säiliöön jotta järjestön omistuksessa oleva Aina laiva saadaan tankattua. Iso hatun nosto tähän väliin kaikille järjestö työntekijöille koska tämä jos joku työ vaatii joustavuutta.

Olen tykännyt harjoittelussa eniten siitä, että pääset kehittämään itseäsi monin eri tavoin, kuten suunnittelemaan ja toteuttamaan yhdessä toiminnanohjaajan ja vapaaehtoisten kanssa erilaisia tapahtumia. Minulle annettiin mahdollisuus luoda Englannin kielen kurssi meidän toiminnassa oleville aikuisille jotka tarvitsevat kertausta ja hieman rohkaisua käyttää Englannin kieltä. Kaikkein palkitsevinta koko työssä on kun sinulla on mahdollisuus luoda lapsille ja nuorille vapaa-ajan toimintaa. Sosiaalisena ihmisenä on ollut myös ilo huomata kuinka paljon erilaisia ihmisiä mahtuu meidän toimintaan mukaan ja aina mahtuu lisää.

Kun kuulin ensimmäisen kerran harjoittelu mahdollisuudesta en osannut kuvitella kuinka paljonkaan se minulle voisi antaa. Raision Pioneereja voin suositella sellaiselle ihmiselle jolle suunnittelu, organisointi ja toteutus on mieleen. Myös lasten ja nuorten hyvinvoinnista ja vapaa-ajan toiminnasta kiinnostuneelle tämä on oiva paikka nähdä ja oppia erilaisia asioita.

EY_EY.jpg

Avainsanat: pinskut, raision pinskut