Lasten leirit


Leiri, taas on jotain mitä odottaa!

Kuva: Leiriläiset laiturilla.

Leiritoiminta vuonna 2023

Tietoa leiritoiminnasta

Ilmoittautuminen ja ikäsuositus

Leiritoimintamme on avointa kaikille. Leirille ilmoittaudutaan sähköisellä lomakkeella pinskupakki.fi- sivustolla, pääset sivustolle klikkaamalla leirin kuvaketta tämän sivun ylälaidasta. Muistathan aina täyttää leirin ilmoittautumislomakkeen huolellisesti yhdessä huoltajan kanssa. Leiritoiminta on suunniteltu suunnatun ikäryhmän tarpeet huomioiden. Pidämme kiinni leiritoiminnan ikärajoista, joten tarkistathan leirin ikäsuosituksen ilmoittautumisen yhteydessä. Leiri täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, huomioithan että leiri voi olla täynnä jo ennen viimeistä ilmoittautumispäivää.

Erityisjärjestelyt leiritoiminnassa (covid- 19)

Leiritoimintaa järjestetään koronatilanteen sallimissa rajoissa ja erityisjärjestelyitä noudattaen. Ryhmien kokoa rajataan, tilojen siivoukseen on kiinnitetty erityistä huomioita, lasten kanssa käydään läpi säännöllisesti käsien pesuun, turvaväleihin ja hygieniaan liittyviä toimintamalleja, toimintaa pyritään järjestämään mahdollisimman paljon ulkona. Leiritoimintaan voi osallistua vain täysin oireettomana. Riskiryhmien kuuluvien henkilöiden osalta ryhmätoimintaan osallistumista ei lähtökohtaisesti suositella sairastumisriskin vuoksi. Kaikkien samassa tilassa olevien yhteystiedot kerätään ja osanottajat kirjataan huolellisesti joka kerta. Osallistujamäärien rajauksella ja huolellisilla osallistujakirjauksilla rajataan lähikontaktien määrää ja helpotetaan altistuneiden jäljitystyötä, jos toiminnassa todetaan koronavirustartunta.

Pinskupakki.fi

Pinskupakki: www.pinskupakki.fi on Pinskujen keskusjärjestön ylläpitämä valtakunnallinen pinskutoiminteiden tukijärjestelmä. Pakin valmistelu projektin voimin alkoi vuonna 2015. Raision Pinskut ottavat pinskupakkipalvelun käyttöön vuonna 2018 vaiheittain. Pakin pääsääntöinen funktio on tarjota pinskuohjaajille ja muille aktiiveille tukea, resursseja sekä työkaluja toiminnan tekemiseen.

Leiriposti

Leiriposti sisältää leirikirjeen, jossa on tietoa ohjelmasta, majoituksesta, aikataulusta, varusteluettelo ja lasku sekä terveystietolomakkeen ja kuvaus- ja julkaisuluvan. Lomakkeet palautetaan täytettyinä leirille tullessa. Leiriposti lähetetään pääsääntöisesti maapostilla noin kaksi viikkoa ennen leirin alkua sinulle kotiin. Halutessaan leiripostin saa myös sähköpostitse.

Leirin ohjelma

Leirillä herätys on klo 9.00 ja hiljaisuus 22.00. Leireillä on päivittäin vaihtuvaa ohjelmaa. Leirien ohjelma koostuu elämys- luonto ja ympäristökasvatuksesta sekä teematoiminnasta. Ohjelma rakentuu ryhmätoiminnoista sekä vapaamuotoisemmasta ohjatusta toiminnasta. Ohjelma pitää sisällään aina myös perinteistä leirielämää kuten uintia, saunomista, iltanuotioita, yhteisleikkejä ja vesitoimintaa.

Leirin ohjaajat

Leirin ohjaajat ovat vapaaehtoisia järjestön ohjaajakoulutuksen suorittaneita aikusia. Tämän lisäksi leirillä toimii nuoria apuohjaajia, jotka ovat suorittaneet järjestön apuohjaajakoulutuksen. Leirin ohjaajat ovat kokeneita, noudattavat leirin yleisiä sääntöjä sekä leiriturvallisuuden ohjeistusta.


Kotiväki, seuraa leirin kuulumisia

Leirin kuulumisia ja kuvia päivitetään lähes päivittäin Facebook- sivullemme:Raision Pinskut, Instagram- tilillemme: @raisionpinskut ja kotisivuille: www.raisionpinskut.fi

Vihreä lippu- ohjelma

Leiritoiminnan sisältö on suunniteltu Vihreä lippu- kasvatusohjeman mukaisesti. Leirin ohjelmassa toteutetaan säännöllisesti Vihreä lippu teeman mukaista toimintaa, tehtäviä, tutkimuksia, pelejä, leikkejä tai askartelua. Vihreä lippu toiminnan innoittamana jokaisella leirillä on kasvisruokapäivä. Lue lisää Vihreä lippu- projektista: Vihreä lippu- ohjelma

Leirimaksu ja peruutusehdot

Leirimaksu suoritetaan leirikirjeen mukana tulevan laskun mukaisesti. Maksu sis. majoituksen, ruokailun, ohjelman ja vakuutuksen. Osanoton voi perua sairauden tai jonkin muun perustellun syyn vuoksi. Aiheettomista peruutuksista perimme leirimaksun.

Henkilötietojen käsittely ja tietosuoja

Henkilötietojen käsittelyä ja tietosuojaa Pinskuilla ohjaa vuonna 2018 voimaan tullut Euroopan tietosuoja-asetus, joka tunnetaan myös nimellä GDPR. Pinskut jäsenjärjestöineen säilyttää ja käsittelee jäsentensä ja toiminnassa mukana olevien ihmisten henkilötietoja suoraan pinskupakissa. Mitään henkilötietoja ei käsitellä työvälineillä, jotka eivät ole tietoturvallisia ja täysin pinskujen hallinnassa.

Yhteydenpito leirille ja leiriltä

Leirille voi aina soittaa numeroon 044 967 4493. Oman kännykän voi ottaa leirille mukaan, omalla vastuulla. Puhelimet kerätään puhelin parkkiin, ohjelman ja yön ajaksi. Leirillä ei välttämättä ole puhelimen lataus mahdollisuutta. Leirillä on mahdollisuus päivittäin soittaa kotiin, pääsääntöisesti klo 17-20.00.

Löytötavarat

Unohtuiko leirille jotain? Leirin löytötavarat ovat noudettavissa toimiston aukioloaikoina MA- TO klo 9-15.00, osoitteesta: Lumparlankatu 18, 21200 Raisio. Mikäli asut muualla, ota yhteyttä ja sovitaan yhdessä miten tavarat toimitetaan oikeaan osoitteeseen. Säilytämme tavaraa 2 kuukautta leirin päättymisestä.

Ota yhteyttä

Mikäli sinulla on kysyttävää leiritoiminnasta, ota yhteyttä toiminnanohjaajaan puh. 044 967 4493 tai sähköpostilla: raisio@pinskut.fi.