Blogi

Kasvatuksellinen merkitys

Keskiviikko 29.4.2015 klo 9.38 - Sanni Karlström


Ympäristökasvatuksen merkitys korostuu kestävämpää tulevaisuutta rakennettaessa, myös lasten ja nuorten vapaa-ajantoiminnassa. Lasten ja nuorten yleinen ympäristötietoisuus ja arvoajattelu koostuu opitusta tiedosta, tämä tieto on opittu koulussa, kotona tai harrastustoiminnassa.

Lapsille ja nuorille ympäristökasvatuksessa on hyvä korostaa omien vaikutusmahdollisuuksien tärkeyttä, alkaen omasta lähiympäristöstä, luoden yhteyden; toiminnan, elämäntavan, arvoajattelun ja maailmanlaajuisten ympäristökysymysten välille.
Siivotaan Biitsin puolesta tapahtumalla on konkreettinen merkitys ympäristökasvatuksen näkökulmasta, lisäksi se on ympäristökasvatusta kaiken ikäisille. Tapahtuma on oiva tapa kutsua lasten ja nuorten perheet mukaan, tärkeän asian puolesta. Mikä sen parempaa kuin ulkoilua, yhdessä tekemistä ja vielä loistavan asian puolesta!Voit järjestää oman Siivotaan Biitsin puolesta- tapahtuman missä päin Suomea tahansa, minkä vain vesistön rannalla, se on vaivatonta toteuttaa leirillä, kerhon ohjelmassa tai erillisen talkooviikonlopun muodossa. 

Nuorille Suomenlahti tutuksi- projektin tuloksia hyödyntäen, lasten ja nuorten on helppo ymmärtää konkreettisten valintojensa vaikutukset, ohjaajien tehtävä onkin antaa valmiuksia elämänarvojen pohdintaan pienistä arkisista teosta lähtöisin. Tietysti lasten oma kiinnostus ja sosiaalinen ympäristö vaikuttaa arvoajatteluun ja omiin valintoihin. Jos koko yhteisön (Pinskujen) ajatus on ympäristömyönteinen se varmasti tarttuu myös lapsiin ja nuoriin.

Lasten ja nuorten arvoajatteluun sekä tietoon voimme vaikuttaa me, Suomen Demokratian Pioneerien Liitto- SDPL ry. Siivotaan Biitsin puolesta- tapahtumahaasteen tarkoitus onkin herättää kiinnostusta ympäristökasvatuksen erilaisista mahdollisuuksista, unohtamatta kasvatuksellista tavoitetta ohjata lapsia ja nuoria kestävään elämäntapaan; valintojensa ekologisia, taloudellisia, sosiaalisia ja kulttuurillisia vaikutuksia paikallisesti sekä maailmanlaajuisesti.

"On siistiä välittää luonnosta, ja tietää siitä, oikaista mahdollisesti väärin ymmärryksiä kaveriporukassa ja olla kavereista se, joka pitää huolen ettei roskia heitetä maahan" - Raision Pinskujen Vihreä lippu ympäristöraati 

Avainsanat: Siivotaan Biitsin Puolesta, Vihreä lippu