Blogi

Vihreä lippu- juhla

Torstai 4.2.2016 klo 16.42 - Mediakerho


Keskiviikkona 27. tammikuutta Raision kaupungin talon aulatilaa koristi juhlava tarjoilupöytä ja lasten ja nuorten itse kuvamaa Saaristomeri H2O- valokuvanäyttely. Puolituntia vielä juhlatilaisuuden alkuun, jännitys oli käsin kosketeltava. Kohta kauan odotettu hetki koittaa, lapset pääsevät nostamaan ensikertaa Vihreän lipun salkoon. Tilaisuuden kuva kerrataan vielä kertaalleen läpi. Julia 13 vuotta harjoittelee vielä mikrofoonin käyttöä, kohta on hänen vuoro kertoa mitä kaikkea vuosi on pitänyt sisällään. Kello on varttia vaille kuusi, kun lasiovista alkaa virrata vieraita. 

DSCN3053_2.JPG

Kun kello lyö kuusi, Suvi Kulmala 16 vuotta avaa juhlatilaisuuden juonnollaan. Toiminnanohjaaja Sanni ja Vihreä lippu henkilöstötiimin jäsen Taija puhuvat tilaisuudessa ympäristökasvatuksen merkityksestä vapaa-ajantoiminnassa.

DSCN3045_2.JPG

Nyt on Julian puheenvuoro, Julia kertoo vuoden vesiteemasta, leireistä, Vihreä lippu säännöistä ja Siivotaan Biitsin puolesta- tapahtumahaasteesta. ”Oma suosikkini on ehdottomasti vuoden aikana ollut valokuvaus, oli hienoa päästä valokuvaamaan Saaristomeren luontoa yhdessä valokuvaaja Oili Niittysen kanssa Saaristoleirillä.” Julia kertoi myös odottavansa innolla uutta teemaa joka on energia.

DSCN3056_2.JPG

Hetki on koittanut! Suvi Kulmala kertoo Vihreä lipun olevan laadukas kotimainen tuote ja että Vihreän lipun käyttöoikeus on voimassa kaksi vuotta kerrallaan. ”Arvoisat juhla vieraat, on aika nostaa ansaitsemamme Vihreä lippu salkoon ensimmäistä kertaa”

DSCN3058_2.JPG

Leiriläiset Topi, Kiia ja Emmi kantavat arvokkaasti lippua läpi aulatilan, vieraiden taputus raikaa kun lippu nostetaan jalustalle. ”Tippa siinä meinasi linssiin tulla, hieno hetki- toiminnanohjaaja Sanni”

DSCN3057_2.JPGMeillä oli myös kunnia saada paikalle Vihreä lippu kummitoimijamme kaupunginvaltuutettu Kiira Lasarov. Kiira onnitteli Raision Pinskuja suunnitelmallisesta ympäristökasvatustyöstä lasten ja nuorten parissa.  Kummitoimijamme toi myös terveiset Raision työväen kulttuurin edistämissäätiöltä, säätoö haluaa olla mukana kestävän tulevaisuuden rakentamisessa. Osoituksena tästä säätiön hallitus lahjoitti 200 euroa Pinskujen tulevalle Vihreä lippu-projektille.

DSCN3062_2.JPG

DSCN3065_2.JPG

Mediakerho haastatteli kummitoimijaamme Kiira Lasarovia!

Miksi lähdit Vihreä lippu- projektimme kummitoimijaksi?
- "Pinskutoiminannassa parasta on mielestäni lasten aito mahdollisuus osallistua ja suunnitella toimintaa. Vihreä lippu pohjaa samaan lasten osallisuuteen."

Mikä on ollut Osana vettä- projektissamme parasta?
- "Ympäristötietoisuuden lisääminen. Kamala sanahirviö mutta projektin myötä ja tempausten kautta omasta vesistöstämme huolehtiminen on tuonut varmasti uutta tietoa myös koteihin eikä vain lapsille."

Mitä kolme vinkkiä antaisit tulevalle Vihreä lippu- projektille: 
1. Konkretian tuominen koteihin mihin energiaa kulutetaan 
2. Millä keinoilla voi itse vaikuttaa ja toimia luontoa säästävästi 
3. Rohkeaa aikuisten ja yritysten haastamista. Yksilön teoilla on väliä mutta mitä enemmän tietoa ympäristön säästämisen keinoista saadaan levitettyä niin sitä parempi 

IMG_5878_2.JPG

IMG_5896_2.JPGIMG_5897_32.JPG

 

Juhlava kattaus kruunasi Vihreä lippu-juhlan, kasvis-voileipäkakkua, kiiwitäytekakku, ja mokkapaloja. Nam, nam! 

Kuvat: Esa Salminen ja Taija Kainulainen

Avainsanat: Pinskut, Vihreä lippu