Blogi

Siivotaan #Biitsinpuolesta!

Torstai 9.4.2015 klo 10:25


Ole #Biitsinpuolesta!

Raision Pioneerit lähtivät syksyllä 2014 mukaan Suomen ympäristöseuran koordinoimaan kestävän kehityksen Vihreä lippu- ohjelmaan, joka on monipuolinen lasten ja nuorten kestävän kehityksen kasvatus ohjelma. Ajatuksena Vihreä lippu-ohjelman tukevan tulevaa ympäristökasvatuksen mukaista toimintavuottamme. Toimintamme lapset ja nuoret muodostavat ympäristöraadin, joka toimii projektin ytimenä. Raati koostuu kahdeksasta lapsesta ja nuoresta, jäsenet ovat 10-16 vuotiaita. Ympäristöraatimme valitsi pohdinnan jälkeen vuoden 2015 teemaksi veden.

Siivotaan Biitsin puolesta- haaste on osa Raision Pinskujen Vihreä lippu- projektia, Osana vettä.Raision Pinskujen lasten ja nuorten muodostama Vihreä lippu ympäristöraati haluaakin haastaa kaikki pinskut ympäri Suomen mukaan siivoamaan #Biitsinpuolesta!

Me halutaan haastaa kaikki Pinskut mukaan!

Me mietittiin ympäristöraadin kokouksessa mitä me oikeesti voitaisiin tehdä vesistöjen hyväksi. Sen lisäksi että me säästetään vettä meidän toiminnassa meidän tekemien sääntöjen pohjalta ja itse toimitaan ympäristöystävällisesti - kaikki ei kuitenkaan toimi, monet heittää roskia luontoon, vaikka roskis olisi ihan vierässä. Me päätetiin siivota oma kotiranta, mutta miten voitaisiin laittaa paremmaksi? Suomessa on niin paljon vesistöjä ja rantoja siivottavana, mutta onneksi ympäri Suomen on myös Pinskuja, siksi me haastetaan kaikki teidät mukaan! Me haluttiin että kaikki talkoisiin osallistujat myös punnitsee kerätyt roskat, näin nähdään kuinka paljon roskaa meidän kotimaan rannoilta löytyy sekä saadaan pientä leikkimielistä kisaa, kuka kerää eniten roskia. Tää meidän Siivotaan Biitsin puolesta on hyvä juttu lähteä mukaan, yhteistä tekemistä, ulkoilua sekä muistutuksena siitä että pienetkin roskat on haitaksi luonnolle.

Sandra Lasarov 15v. ja Jenna Heinonen 16 v.