Blogi

Tule mukaan Näytelmäkerhoon!

Maanantai 12.1.2015 klo 9:30


Raision Pinskujen viikoittaisessa näytelmäkerhossa harjoitetaan ilmaisutaitoja, tanssikoreografioita, hiotaan vuoden tuotosta sekä valmistetaan yhdessä lavasteet ja puvusteet. Kerho aloitti tulevan produktion valmistelut syksyllä 2014. Tuleva tuotos kantaa nimeä, Unelmista tulee totta. Se on tarina sisarusten suurista haaveista ja niiden toteutumisesta, kuitenkin niiden kääntöpuolella on hintansa. Näytelmän käsikirjoitus kostuu kahdestatoista kohtauksesta, kymmenestä roolista, tanssikoreografioista, musiikista, suomalaisesta runoudesta ja Vihreä lippu-projektiteemalla varustetuista lavasteista.

Raision Pinskut ilmoittautuivat Suomen ympäristöseuran koordinoimaan kestävän kehityksen Vihreä lippu- ohjelmaan, joka on monipuolinen lasten ja nuorten kestävän kehityksen kasvatus ohjelma. Raision Pinskujen kaikki kerhot ovat sitoutuneet mukaan Vihreä lippu- projektiin, ensimmäisen toimintavuotemme 1.1.-31.12.2015. teemalla vesi. Innostus projektiin sitoutumisesta lähti lavaste ja pukuhankintojen kautta. Mitä muualla ei ole nähty, mitä kaikkea voisi kierrättää ja uusiokäyttää? Tehden isoja kokonaisuuksia kierrätysmateriaaleja hyödyntäen yhtään kaunistelematta niitä, niin että myös katsoja voi huomata nykyisessä käytössä olevan tuotteen alkuperän.

Ajatus lähti maitotölkeistä rakennettavasta lavasteseinästä! Suuri tölkkiseinä ja pieniä yksityiskohtia, lukuisia ideoita, jotka kehittyvät matkan varrella tulevaan ensi-iltaan. Jokaisella näytelmän puvulla on myös oma tarina, teemme ja keräämme ne kierrätysmateriaaleista. Tarinoita lavasteista ja puvuisteista ensi- illan tienoilla, jolloin yleisö voi halutessa tutustua tuotoksen lähtökohtiin, teemaan ja tavoitteisiin.

Kiinnostuitko? Tule mukaan näytelmäkerhoon, kerhossa vielä muutama vapaa paikka!

img_2058.jpg