Blogi

Toimintatuntikerhon kuulumisia kevätkaudelta

Tiistai 24.5.2022 - Taija Kainulainen


Raision Pinskut ovat olleet mukana myös kevätkaudella Raisio Harrastaa- mallissa. Olemme tarjonneet neljässä eri koulussa viikoittaista kerhotoimintaa. Toimintatuntikerhon sisältö on koostunut kädentaidoista, luontoliikunnasta, pihapeleistä, retkistä ja luontotehtävistä. 

Kevään aikana kerhoissa on toteutettu suuri määrä lasten toiveiden mukaisia aktiviteetteja kuten, tehty talvisia tutkimuksia, pelailtu ulkopelejä, askarreltu vappunaamareita, tehty retkiä lähiympäristöön, tutkittu luontoa eri välineillä ja tietenkin vietty aikaa yhdessä hauskojen aktiviteettien parissa. Kerhokauden päätimme lasten toiveiden mukaisesti picnikillä, herkutelle ja kuunnellen musiikka ja nauttien kesäisestä ilmasta.

Nimeton_suunn.malli_34.png

Raisio Harrastaa- malli on mahdollistanut meille mahtavan tavan järjestää matalankynnyksen toimintaa alakouluikäisille lapsille koulupäivien yhteydessä. Tämä harrastusmuoto on mahdollistanut useille lapsille mahdollisuuden maksuttomaan viikoittaiseen harrastustoimintaan.

Kysyimmekin palautteiden lomassa lapsilta, pitävätkö he Toimintatuntikerhoa harrastuksena ja kaikki vastasivat "kyllä". Palautteista kävi ilmi myös lasten osallisuuden merkitys ja sen toteutuminen kerhossamme, tämä asia on yksi tärkeimmistä kun järjestämme lapsille toimintaa. Useat lapset myös suosittelevat kerhotoimintaa kavereille uudeksi harrastukseksi ja tämä osoittaa kerhotoiminnan merkityksen lasten arjessa. Tärkeintä on kuitenkin yhdessä viettetty aika ja elämyksien kokeminen sekä se miten mahdollistetaan lapsille välitön läsnäolo kavereiden ja turvallisten aikuisten kanssa. 

Raision Pinskut haluavat kiittää kaikkia kerholaisia ja ohjaajia kuluvasta kaudesta ja toivotamme kaikille oikein mukavaa kesää! Nähdään taas toiminnan parissa.

Nimeton_suunn.malli_35.png