Blogi

Puoli vuotta toiminnanohjaajana!

Tiistai 15.8.2023 klo 12.58


Raision Pinskujen toiminnanohjaajan tehtävässä aloitti 1.2.2023 alkaen Suvi Kulmala.

Suvilla on historiaa Raision Pinskujen toiminnassa jo yli kolmentoista vuoden takaa. Mutta mikä sai aikaan päätöksen lähteä työntekijäksi ja miten tämä ensimmäinen puoli vuotta on mennyt?

- Muistan edelleen, kuinka joskus teini-ikäisenä seurasin silloisen työntekijän tekemisiä vierestä vapaaehtoisen näkökulmasta. Silloin sanoin, että ”tää on kyllä sellasta hommaa, että musta ei ikinä tänne työntekijää tule”. Silloin työ näytti teinin silmin pitkälti papereiden pyörittämiseltä ja pohdinnalta, kuinka toiminta saadaan järjestettyä rahalliset ja toiminnalliset resurssit huomioiden.

Kuitenkin olen ollut johtokunnassa mukana vuodesta 2014 lähtien, josta viimeiset kaksi vuotta puheenjohtajana ennen työntekijäksi siirtymistä. Kun entinen työntekijä alkoi puhua aikeistaan vaihtaa työpaikkaa, aloin pohtia, olisiko minusta työntekijäksi. Pohdinta jatkui jonkin aikaa, kunnes tajusin sen jäävän selvittämättä, ellen edes yritä. Ilmoitin halukkuuteni hommaan ja lopulta siinä kävi niin, että minut valittiin jatkajaksi.

Ensimmäinen puoli vuotta on ollut antoisa ja aika tuntuu menneen järkyttävän nopeasti. Paljon on ollut onnistumisen hetkiä, mutta valehtelisin jos väittäisin, etten olisi välillä myös epäonnistunut. Niistä on kuitenkin opittu ja menty eteenpäin. Olen oppinut valtavasti uusia asioita, mutta edelleenkin kaipaan varmistelua joissakin asioissa. Olenkin kiitollinen siitä, että mulla on taustalla mahtava tukijoukko näitä hommia tekemässä ja ilman heitä en kyllä tätä toimintaa pystyisi yksin pyörittämäänkään! Jännitin, kuinka esimerkiksi saan järjestettyä leirit, melonnan ja tapahtumat kaiken toimistotyön ohella. Kuitenkin tämän vuoden mennyt toiminta on ylittänyt omat odotukseni täysin ja kaikki on sujunut hyvin. Nyt katseet käännetään syksyyn ja odotankin innolla tulevaa, että pääsen oppimaan lisää tästä työstä ja tarjoamaan matalan kynnyksen harrastustoimintaa lapsille ja nuorille. He kuitenkin ovat tässä työssä tärkeintä ja heille tätä toimintaa tehdään.

Eilen Raision Pinskujen toimistolla aloitti myös yhteisöpedagogiopiskelija Saara, tervetuloa mukaan toimintaan!

20230421_0946593.jpg

Avainsanat: Raisionpinskut, Pinskut, toiminnanohjaaja