Blogi

Tuullta purjeisiin

Keskiviikko 11.6.2014 klo 23.15 - Osku Hannelin


Jussarö

                                             

Tänään irrottauduimme Hangon venesataman laiturista. Aamupäivä meni rattoisasti pajojen parissa. Leiriläisillä alkaa selvästi olemaan hyvä ote vedenmittaukseen ja vesistön tutkintaan jo muutaman vain päivän reissun jälkeen. 

Aurinko paistoi aamusta iltaan ja se meinasi yhtä asiaa. Uimista. Koko päivän aikana pysähdyttiin kolmelle uintikerralle, ja se sopi hyvin energiaa täynnä oleville, sokerilla itsensä täyteen tankkaaville lapsille. 

Juussaröön saavuttuamme täytettiin vain lasten juomapullot, ja suuntasimme tutustumaan saareen. Kävimme katselemassa 60- Luvulla rakennettuja hylättyjä rakennuksia. Tämä tarjosi pientä jännitystä päiväsaikaankin. Kummitusjuttuja kerrottiin vaikka päivällistä ei oltu ehditty edes kattaa. Vielä ennen laiturista irtautumistä käytiin tietysti uimassa.

Loppuilta meni Jussaröstä kerättyjen näytteiden tutkimisessa, ja leväaiheisten vihkojen täyttämisessä. Iltapalan jälkeen Aina pääsi näyttämään kykynsä hieman väljemmillä vesillä. Hieman saaristomerta reilummat aallot keinuttivat satavuotiasta laivaa reilun tunnin ajan ennen kuin pääsimme taas saarien suojaan. Aina- laiva selvisi pienestä aallokosta kunnialla, onhan kipparimme Aken mukaan sama laiva kulkenut yli neljämetrisessäkin allokossa matkallaan Turusta-Tallinnaan yhdeksänkymmentä luvun alussa. 

Pienen keinutuksen jälkeen voimme laittaa lopulta maaten, ja pääsemme valmistautumaan huomiseen päivään. Illan hyviä ja huonoja puolia käytiin vielä läpi ennen kuin valot Ainan lamput sammuivat tältä päivältä. Hyvää mieleen jäi säästä, uimisesta ja Jussarön kierroksesta. Pientä huonoa oloa toivat aallokko, mutta siitäkin päästiin yli. Nukkumaan mennään Ainan kannelle normaalisti teltoissa ja kajuutassa.

Huomenna taas uutta ja ihmeellistä. 

Päivän kuvat löytyvät linkistä.

https://www.flickr.com/photos/123155047@N06/with/14372820552/