Blogi

Porvoosta Helsinkiin

Sunnuntai 15.6.2014 klo 23:33 - Osku Hannelin


Yöajon päätteeksi on päädytty Porvooseen. Kun yöllä kävin nukkumaan näkyi ikkunasta vain aavaa vettä, aamulla kun kävelin Ainan kannelle näkyi ympärillä aurinkoinen rantakatu. Tälläisiin maisemiin voisi kyllä herätä useamminkin. Aamupalat syötiin, hampaat pestiin ja suihkussa käytiin. Sitten alkoikin jo tapahtuman pystyttäminen.

Tapahtuman tavaroiden paikoilleen laittaminen menee jo niin rutiinilla että aikaa jäi todella reilusti ylimääräistä. Joten Porvoon tapahtumasta tehtiin hiukan pidempi kun päästiin aikaisemmin aloittamaan. 
Paikalle pääsi lapsiperheitä ja vanhoja leirituttuja. Ainan porukalle lahjoitettiin jopa inkiväärikarkkeja meripahoinvointiin. Kokemuksesta voimme sanoa että tarpeeseen tulevat.

Tapahtuman jälkeen aloitettiin Porvoon kiertokäynti. Kierros alkoi jätskillä käynnilllä josta teimme pienen pysähdyksen tuliaiskaupassa. Mukaan tarttui enimmäkseen postikortteja ja pientä tuotavaa perheille. Ainaan palattuamme lähdettiinkin suoraan matkaan.

Muutaman tunnin merimatkalla ehdittiin käydä läpi jo opittuja taitoja, ja punoa yhteen käsitteitä. Kuten esimerkiksi miksi veden sameus ja näkösyvyys kulkevat käsi kädessä meren pohjan happipitoisuuden kanssa. Samalla huomattiin että selvästi ollaan päästy eteenpäin. 
Lapsille selvästi jäänyt hyvä kokonaiskuva leirillä opistuista asioista.

Illalla käytiin vielä kävelemässä rannalla, ja muutama kävi jopa uimassa viileänä sunnuntai iltana. Tämän jälkeen päivä purettiin, ja päät painettiin tyynyihin. 

Huomenna viimeinen tapahtuma, ja se ottaa paikkansa Helsingin halkolaiturilla, kruununhaassa. Tervetuloa paikalle kaikki!

Kuvia löytyy linkistä.

https://www.flickr.com/photos/123155047@N06/