Blogi

Lasten Unelmien Itämeri!

Tiistai 9.12.2014 klo 13:06


Mikä on Lasten unelmien Itämeri?

Seikkailu Suomenlahdella- leiriläiset valmistivat Lasten Unelmien Itämeri- taulun kymmenen päivän avartavan matkan päätteeksi. Taululle ilmestyi kaikkien toiveet, unelmat ja tulevaisuuden haavekuva Itämerestä. Taulun tekoon osallistui 21 lasta, tästä huolimatta taiteilijoilla oli selvä yhteisymmärrys siitä, miltä taulun tulee näyttää ja mitä sen tulee viestittää.

Lasten rehellisessä unelmassa Itämerta kohdellaan ajattelevaisesti ja kunnioittavasti. Meri on puhdas ja täynnä elämää.  Hyvinvoivassa meressä kalat, kotilot, levät, kasvit, linnut ja nisäkkäät elävät tervettä elämää. Itämeren pohja on hapekas, eläinlajisto voi hyvin omassa elinympäristössään, kaloilla on ravintoa ja happea, eikä meressä ole sinne kuulomattomia materiaaleja. Lasten silmin meri on täynnä väriä, joka huokuu positiivisuutta, toivoa, iloa ja puhtautta.

Lasten unelmien Itämeri- taulun on tarkoitus herätellä, saada lapset kuin myös aikuiset pysähtymään hetkeksi ajattelemaan valintojamme ja niiden vaikutuksia. Pohjoinen saaristomme on ainutkertainen, lisäksi rannikolla olemme läheisessä kosketuksessa Itämereen. Jokaisella meistä on varmasti jokin kaunis ajatus tai muisto kotimaamme saaristoon liittyen.

Jotta meremme tarjoaa tulevaisuudessakin meille ravintoa, liikenneyhteyksiä, elämyksiä ja niin edelleen, sen suojelun eteen on tehtävä töitä.Tämä unelma ei ole itsestään selvyys, sen toteutumiseen ja olemassa oloon tarvitaan meidän jokaisen ajatus ja askel tätä kohti.

img_6405.jpg