Blogi

Myrskyleiri

Lauantai 17.10.2015 klo 19:06 - Osku Hannelin


15.10.2015

Hahdenniemen satamasta irtaannuttiin kello 11 aikoihin tortstai päivällä. Matkalla tutustuttiin uusiin leiriläisiin, ohjaajiin, ja leirin teemaan; valokuvaukseen. Karhuluotoon perille päästytämme aloitimme leirin lounastamalla ja tutustumalla saareen. Useimmille leiriläisille Karhuluoto onkin jo entuudestaan tuttu leiripaikka, mutta uusiakin leiriläisiä pääsi kierrokselle ensimmäistä kertaa.
Saareen tutustumisen jälkeen alkoivatkin jo ryhmätoiminnat. Valokuvausta, unelmointi aiheinen paja ja ympäristökasvatusta oli tarjolla kolmelle eri ryhmälle. Leiriläisille opetettiin valokuvausryhmässä valokuvauksen perusteita kuten digijärjestelmäkameran toimintoja. Leiriläiset saivat kuvata pareittain vapaasti luontoa, toisiaan ja maisemia.
Pajojen päätyttyä halukkaat kävivät vielä saunomassa ennen iltatoiminnan alkamista, joka sisälsi tikkupullien ja makkaran paistoa. Iltahämärässä lapset pääsivät koitaamaan valomaalausta kameroiden kanssa ennen iltatoimia. Osa leiriläisistä pääsi nukkumaan kodassa ja loput leiriläisistä nukkuivat Aina-laivassa. Kylmästä yöstä huolimatta Apuohjaajat pitivät kipinävahtia mallikkaasti koko yön.

16.10.2015
Perjantai aamu alkoi aamupalalla ja retkellä Maisaareen. Maisaaressa ohjaajat Suvi ja Joanna leikittivät lapsia leikeillä kuten hedelmäsalaatti, peikonpesä ja seuraa johtajaa. Miika ja Osku pelasivat frisbeegolfia maisaaren frisbeegolf-radalla lasten kanssa. Vaikka mennään lokakuun puoltaväliä, suosi sää Myskyleiriläisiä perjantai aamuna. Lämmintä ja aurinkoa riitti! Näissä toimissa vierähtikin lounaaseen asti ja eilispäivän pajatoiminta alkoi uudestaan kun vatsat oli täytetty Sannin tekemällä jauhelihakeitolla. Unelmoi- ryhmässä suunniteltiin rauha, ystävyys ja rakkaus aiheisia teemoja. Teemat toteutettiin valokuvausryhmässä ja rekvisiittana käytettiin Miikan rakentamaa, ja lasten maalaamaa taulunkehystä.
Päivällisen jälkeen oli saunomisvuoro koko leirillä. Vapaa-aikaa vietettiin kaverien seurassa ennen Halloween-aiheista iltapalaa viimeisen illan kunniaksi. Iltapalalla oli tarjolla, hämähäkinseitti juustokakkua, hotdogeja ja dippivihanneksia. Illalla kuunneltiin vielä hetki musiikkia ja kuunneltiin Olivian lauluesitys.
Kun illanviettojen aika oli ohi, pakkasivat kodassa nukkujat makuupussinsa ja taskulamppunsa mukaan ja Aina-laiva rauhoittui viimeisen illan päätteeksi.


17.10.2015
Lauantai aamu alkoi aamupalan jälkeen kalastuksella ja vapaa-ajalla. Kotiinpäin lähdettiin noin 12.30 ja viimeiset hyvästit jätettiin leiriläisten kesken. Kiitos leiristä leiriläisille, appareille sekä ohjaajille! Nähdään ensi leirillä uudestaan! 

Avainsanat: pinskut, valokuvaus, myrskyleiri