Blogi

Maailman pelastaminen on lasten leikkiä!

Maanantai 14.12.2015 klo 12:28 - Sanni Karlström


Raision Pioneerit ry ansaitsi ympäristötyöllänsä Vihreän lipun

Suomen Ympäristökasvatuksen Seura on 9.12.2015 myöntänyt Raision Pioneerit ry:lle Vihreän lipun osoitukseksi suunnitelmallisesta ja korkeatasoisesta ympäristökasvatustyöstä.

Vihreä lippu on kansainvälisesti tunnettu ympäristökasvatusohjelma ja kasvatusalan ympäristömerkki. Suomen Vihreä lippu -ohjelmaa koordinoi Suomen Ympäristökasvatuksen Seura. Kansainvälisellä tasolla ohjelmaa luotsaa maailman suurin ympäristökasvatusjärjestö FEE (Foundation for Environmental Education). Ohjelman avulla olemme onnistuneet konkretisoimaan kestävän kehityksen periaatteita liittämällä ne jokapäiväiseen toimintaamme. Lapset ja nuoret ovat Vihreä lippu -projektissamme aktiivisia vaikuttajia ja toimijoita aikuisten rinnalla niin suunnittelussa, päätöksenteossa, toteutuksessa kuin tulosten arvioinnissakin. On ollut ilo nähdä, kuinka lapset ja nuoret ovat innostuneet kestävämmästä elämäntavasta ja ympäristönsuojelusta uusien taitojen ja oivallusten kautta. Näin he omaksuvat, että yhdessä tekemällä on mahdollista vaikuttaa yhteisiin asioihin. 

IMG_3429.JPG

 

Yksi ekologisen kasvatustoiminnan edelläkävijöistä

Raision Pioneerit ansaitsi ensimmäisenä vapaa-ajantoimijana Vihreän lipun käyttöoikeuden Varsinais- Suomen alueella. Ympäristökasvatuksen merkitys korostuu kestävämpää tulevaisuutta rakennettaessa, myös lasten ja nuorten vapaa-ajantoiminnassa. Monipuolinen ja toiminnallinen ympäristökasvatuksen täyteinen vuosi, perustuu kerho- ja leiritoiminnan ympärille. Toiminnan voimavarana ovat lapset ja nuoret, jotka osallistuvat aktiivisesti niin projektien suunnitteluun, toteutukseen kuin tulosten arviointiin. Ohjelma innostaa kestävien elämäntapojen omaksumiseen ja aktiiviseen kansalaisuuteen yhdessä tekemisen, uusien taitojen ja oivallusten kautta. 

Maailman pelastaminen on lasten leikkiä!  

Vihreä lippu- projektin ensimmäisen vuoden 2015 teemaksi Raision Pioneerit valitsivat veden. Projekti kantoi nimeä Osana vettä, syystä että veden läsnäolo on myös yksi selitys sille että maapallolla on elämää. Ympäristökasvatus kantavana osana toimintaamme, teema piti sisällään vesistöjen ainutkertaisuutta, kiertoa maapalolla sekä omassa lähiympäristössä. Tavoitteena oli vähentää konkreettisesti yksikkömme ympäristökuormitusta. Ympäristökuormitusta vähennettiin Vihreä lippu sääntöjen, toimintaohjeiden ja kierrätysastioiden avulla. Vihreä lippu-ohjelma antaa lapsille ja nuorille valmiudet toimia ympäristövastuullisesti, pienillä teoilla on ratkaisevat vaikutukset.

Vietämme Vihreä lippu -juhlaa 27.1.2015 klo 18, Raision kaupungintalolla. Tervetuloa! 

Avainsanat: vihreä lippu, pinskut