Blogi

Kasvatuksellinen merkitys

Keskiviikko 29.4.2015 klo 9.38 - Sanni Karlström

Ympäristökasvatuksen merkitys korostuu kestävämpää tulevaisuutta rakennettaessa, myös lasten ja nuorten vapaa-ajantoiminnassa. Lasten ja nuorten yleinen ympäristötietoisuus ja arvoajattelu koostuu opitusta tiedosta, tämä tieto on opittu koulussa, kotona tai harrastustoiminnassa.

Lapsille ja nuorille ympäristökasvatuksessa on hyvä korostaa omien vaikutusmahdollisuuksien tärkeyttä, alkaen omasta lähiympäristöstä, luoden yhteyden; toiminnan, elämäntavan, arvoajattelun ja maailmanlaajuisten ympäristökysymysten välille.
Siivotaan Biitsin puolesta tapahtumalla on konkreettinen merkitys ympäristökasvatuksen näkökulmasta, lisäksi se on ympäristökasvatusta kaiken ikäisille. Tapahtuma on oiva tapa kutsua lasten ja nuorten perheet mukaan, tärkeän asian puolesta. Mikä sen parempaa kuin ulkoilua, yhdessä tekemistä ja vielä loistavan asian puolesta!Voit järjestää oman Siivotaan Biitsin puolesta- tapahtuman missä päin Suomea tahansa, minkä vain vesistön rannalla, se on vaivatonta toteuttaa leirillä, kerhon ohjelmassa tai erillisen talkooviikonlopun muodossa. 

Nuorille Suomenlahti tutuksi- projektin tuloksia hyödyntäen, lasten ja nuorten on helppo ymmärtää konkreettisten valintojensa vaikutukset, ohjaajien tehtävä onkin antaa valmiuksia elämänarvojen pohdintaan pienistä arkisista teosta lähtöisin. Tietysti lasten oma kiinnostus ja sosiaalinen ympäristö vaikuttaa arvoajatteluun ja omiin valintoihin. Jos koko yhteisön (Pinskujen) ajatus on ympäristömyönteinen se varmasti tarttuu myös lapsiin ja nuoriin.

Lasten ja nuorten arvoajatteluun sekä tietoon voimme vaikuttaa me, Suomen Demokratian Pioneerien Liitto- SDPL ry. Siivotaan Biitsin puolesta- tapahtumahaasteen tarkoitus onkin herättää kiinnostusta ympäristökasvatuksen erilaisista mahdollisuuksista, unohtamatta kasvatuksellista tavoitetta ohjata lapsia ja nuoria kestävään elämäntapaan; valintojensa ekologisia, taloudellisia, sosiaalisia ja kulttuurillisia vaikutuksia paikallisesti sekä maailmanlaajuisesti.

"On siistiä välittää luonnosta, ja tietää siitä, oikaista mahdollisesti väärin ymmärryksiä kaveriporukassa ja olla kavereista se, joka pitää huolen ettei roskia heitetä maahan" - Raision Pinskujen Vihreä lippu ympäristöraati 

Avainsanat: Siivotaan Biitsin Puolesta, Vihreä lippu

Vain mielikuvitus rajana

Maanantai 20.4.2015 klo 12.08 - Taija Kainulainen

Ohjaajat ja toimijat, voit hastaa mukaan vaikka koko työyhteisösi! 

Haasta sinäkin oma työyhteisösi mukaan! Olen itse haastamassa projektin puitteissa mukaan omaa työpaikkaani. Ajattelin tehdä sen vielä pienimuotoisesti, koska tämä on työntekijöille uusi asia. Lähden liikkeelle siitä, että otan selvää kuinka paljon työpaikallamme juodaan kahvia vuoden aikana ja paljonko siihen kuluu vettä keskimäärin. Työntekijöitä on paljon ja he juovat kahvia useita kuppeja päivässä. Minun ei ole tarkoitus paasata kenellekään asiasta, mutta ajattelin, että avaamalla asiaa heille he ymmärtäisivät miten pienillä muutoksilla voi vaikuttaa veden kulutukseen. Olen myös huomannut, että meillä käytetään paljon kertakäyttömukeja joiden valmistukseen sitä paljon puhuttua piilovettä kuluu, moni ei sitä arjessa tule ajatelleeksi ilman, että joku mainitsee asiasta. Ehdotankin työtovereilleni, että jättäisimme kertakäyttömukit kokonaan pois ja jokainen toisi oman mukin kotoaan, näin pienellä vaivalla säästetään paljon vettä.

Nyt on myös sinulla mahdollisuus pienellä vaivalla tehdä työpaikallesi pieniä muutoksia, jotka ovat pidemmällä tähtäimellä todella tärkeitä ja isoja asioita.

Lähde mukaan Siivotaan #Biitsinpuolesta tapahtumahaasteeseen!

- Taija Kainulainen, Raision Pioneerien Vihreä lippu henkilöstötiimin jäsen

Avainsanat: Siivotaan Biitsin puolesta