Blogi

Kuinka rakentuu Kuutamomelonta?

Torstai 20.7.2017 klo 10.02 - Sanni Karlström

Kuinka rakentuu Kuutamomelonta- tapahtuma ensimmäistä kertaa Raisiossa?

Kuutamomelonta- tapahtuman suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa useat vapaaehtoistoimijat yhdessä yhdistyksemme toiminnanohjaajan kanssa. Melonta on osa yhdistyksen perustoimintaa. Raisionjoella melontaneuvonta on palvellut jo viiden kesän ajan. Raisionjoen ympäristö on upea ja rauhallinen. Joella korostuu Suomen kaunis, koskematon ja ainutlaatuinen luonto. Kuutamomelonta on osa valtakunnallista Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa sekä yksi Raision kaupungin 100-vuotistapahtumista.

canoe-1149501_1920.jpg

Tapahtuman idea lähti yksinkertaisesti siitä, että miltä näyttää Raisionjoki kuutamon loisteessa? Ainutlaatuinen kokemus kajakista käsin, lyhtyjen ja kuutamon valossa! Raisionjoki on yksi kaupungin helmistä. Kuutamomelonnan tavoitteena on järjestää elämyksellistä toimintaa 100- vuotiaan Suomen luonnon helmassa. Joelta oman kotikaupunkinsa voi kokea aivan uudella tavalla.

_DSC0172.jpg

Avoin tapahtuma tarjoaa elämyksiä koko perheelle! Kuutamomelonta- tapahtuma järjestetään 5.8.2017 klo 19.-24.00 Raisionjoella, Jertansillan kupeessa.

Melontaharrastus ja lajin kokeilu sopii kaikenikäisille. Melontaharrastukseen tutustuminen on helppoa ja turvallista ohjatussa ympäristössä. Raisionjoki on myös oiva paikkana lajia ensikertaa kokeilevalle osallistua. Joki on tyyni, matkat ovat maltillisia, apua ja ohjeet lajin hallitsemiselle löytyy läheltä. Melontaharrastus on hyvin rentouttavaa, Raisionjoen vihreä luonto tekee kokemuksesta varmasti ainutkertaisen, liikkuminen luonnossa vesiltä käsin, epätavalliseen aikaan on jo itsessään kokemus lajia harrastavillekin. 

_DSC0147.jpg

Tapahtuman ajankohta on suunniteltu täysikuun kierron mukaan. Harva Raisiolainen on kokenut kotikaupungin tästä perspektiivistä ja vielä kuutamon loisteessa. Yöllä melontakokemus on ainutlaatuinen – joki on hiljainen, taivas tummuu ja ympärillä on rauhallista. Melontaretki kesäyössä on lumoava elämys. 

kayakers-3941_1920.jpg

Melonnan historia Suomessa, kantaa juurensa kauas ajan hämäriin. Kajakki on ollut käytännöllinen kulkuväline Suomen vesistöissä jo kautta aikain. Melontaharrastus juontaa juurensa reilun sadan vuoden taakse. Suomen ensimmäiset melontaseurat ovat perustettu vasta muutama vuosi suomen itsenäistymisen jälkeen. Suomen luonto, vesistöt ja vesistöissä liikkumisen taito ovat iso osa suomalaisuutta. 

castle-846214_960_720.jpg

Lukkosilta Raisioon! Tule mukaan toteuttamaan Raisiolle omaa ystävyydensiltaa. Kuutamomelonta tapahtuma haastaa osallistujat yhdessä tekemään Raision kaupungille omaa ystävyyden siltaa! Kuutamomelonnan ohessa voi nauttia kupillisen kuumaa kaakaota ja tuoda oman kädenjälkensä kotikaupungin maamerkkiin Jertansiltaan. Jertansilta herätetään satavuotisen Suomen kunniaksi eloon, ystävyyslukoilla! Lukkoja on mahdollista ostaa myös paikanpäältä.

Avainsanat: melonta, raisionjoki, pinskut, suomi100, kuutamomelonta

Melontaa Raisionjoella

Torstai 20.7.2017 klo 9.47 - Sanni Karlström

Melontapiste avasi ovensa tiistaina 11.7.2017 Raisionjoella! YLE Radio Turku kävi haastattelemassa melontapisteen kesätyöntekijöitä sekä toiminnanohjaajaamme. Kuuntelitko sinä lähetystä?

_DSC0092_2.jpg

Raisionjoen melontapiste on jo viidettä kesää avoinna tutulla paikalla! Melontapisteen palvelusta vastaa kaksi kesätyöntekijää. Kesätyöntekijöiden palkkauksen mahdollistaa mm. Turun Seudun Osuuspankin 15-17-vuotiaiden nuorten kesätyökampanja 2017.

_DSC0112_2.JPG

Melonta on mukava liikuntamuoto! Raisionjoen melontapisteen palvelu kiinnostaa lajin harrastajia sekä on oiva paikka tulla tutustumaan lajiin ensimmäistä kertaa. Melontaharrastus ja lajin kokeilu sopii kaikenikäisille. Melontaharrastukseen tutustuminen on helppoa ja turvallista ohjatussa ympäristössä. Joki on tyyni, matkat ovat maltillisia, apua ja ohjeet lajin hallitsemiselle löytyy läheltä. Melontaharrastus on hyvin rentouttavaa, Raisionjoen vihreä luonto tekee kokemuksesta varmasti ainutkertaisen.

_DSC0095_2.JPG

Melontapisteen ovet ovat avoinna kesällä 10.-22.7.2017, säävarauksella Raisionjoella. Melontapiste sijaitsee Haunistentien ja Jertantien risteyksessä, Haunistentien puolella, Jertansillan kupeessa.

Melontapisteen aukioloajat ja hinnasto:

TI-PE klo 12.-18.00
LA klo 10-15.00

Hinta: 5 euroa sis. pelastusliivit ja melontavälineet. Alle 7- vuotiaat maksutta, lapset vain huoltajan kanssa!

Melontavastaavat opastaa joella lajiin ja auttaa sinut alkuun. Tervetuloa! 

Avainsanat: melonta, raisionjoki, pinskut