Blogi

Ensi-illassa, unelmista tulee totta!

Torstai 14.5.2015 klo 21.51 - Sanni Karlström

Ensi-illassa tiistaina 19.5. tulee unelmista totta!

Raision Pioneerien viikoittaisessa näytelmäkerhossa harjoitetaan ilmaisutaitoja, tanssikoreografioita, hiotaan vuoden tuotosta sekä valmistetaan yhdessä lavasteet ja puvusteet. Kerho aloitti produktion valmistelut syksyllä 2014.

Tuotos kantaa nimeä, Unelmista tulee totta. Se on tarina sisarusten suurista haaveista ja niiden toteutumisesta, kuitenkin haaveiden kääntöpuolella on hintansa. Näytelmän käsikirjoitus koostuu kahdestatoista kohtauksesta, kymmenestä roolista, tanssikoreografioista, musiikista, suomalaisesta runoudesta sekä Vihreä lippu- projektiteemalla varustetuista lavasteista.

Innostus Vihreä lippu- projektiin sitoutumisesta lähti lavaste- ja pukuhankintojen kautta. Mitä kaikkea voisi kierrättää ja uusiokäyttää? Tehden isoja kokonaisuuksia kierrätysmateriaaleja hyödyntäen yhtään kaunistelematta niitä, niin että katsoja voi huomata nykyisessä käytössä olevan tuotteen alkuperän.

Ajatus lähti maitotölkeistä rakennettavasta lavasteseinästä! Lavaste-lauantain haastavin ja ison kokonaisuus on "tiiliseinä" maitotölkeistä. Maitotölkkejä kerättiinkin jo syksystä asti seinän toteutusta varten.

img_0985.jpg

Rannekoruissa puolestaan on hyödynnetty juomatölkkien nippusuja!

img_0946.jpg

img_0975_a_kopio_a_kopio.jpg

Mekko sai uuden tuunatun ilmeen vanhasta filminauhasta tehdystä kukkakoristeista! 

img_0934_a_kopio_a_kopio.jpg 

Balettimekot ovat kierrätys tyllistä, ruusukoristeet on askarreltu paperinauhasta.

img_0990.jpg

Sängynlaita-lavaste on myös rakennettu maitotölkeistä.

TERVETULOA ENSI-ILTAAN 19.5. klo 18.00 Raision kirjastotalolle (Martinsali)Raision

Pinskujen kevätjuhlan ohjelmassa; Unelmista tulee totta- näytös, meri & luontokerholaisille jaetaan nuori- kansimies todistukset ja toimintakerhon herkkubuffet. Tilaisuus on avoin ja maksuton kaikille! 

Avainsanat: näytelmäkerho, teatteri, pinskut, vihreä lippu